Psykedelika og integration


Den psykedeliske renæssance 


Psykedelisk terapi vinder mere og mere frem i medierne, i takt med at forskningen kommer med gode resultater, der giver nye potentialer for behandling af svære psykiske lidelser som PTSD, afhængigheder, depression m.fl. Det er også et faktum at flere og flere mennesker selv benytter sig af disse potente substanser, dette både i ceremonielle sammenhænge, med venner, på festivaler, derhjemme og så videre. Vi er et sted hvor vi er i gang med at finde ud af hvordan disse psykedeliske oplevelser bedst kan integreres hos individet og som samfund, og i fremtiden sandsynligvis i behandlingssystemet. 



De psykedeliske plantemediciner har været brugt i shamanistiske kulturer verden formentligt i tusinder af år. Disse ceremonier er helt centrale for individets og hele stammens sammenhæng og eksisterens. Da en stammen ofte lever efter en særlig verdensforståelse,en kosmologi, som alle kender, vil de psykedeliske oplevelser hos de enkelte mennesker blive en berigning af en allerede eksisterende verdensopfattelse. Overgangen mellem ceremoni og hverdagen er sammenhængende. Man kan sige, at integrationen af disse oplevelser er naturlig. 


Mange af os der lever i vestlige kulturer vil ikke opleve en sådan naturlig overgang mellem en psykedelisk oplevelse og hverdagen. Det kan derimod opleves som to meget forskellige verdener. Man kan opleve mangel på støtte og forståelse fra omgivelserne.



Integrationsterapi kan bruges både til at processere de svære og de gode oplevelser


Nogle psykedeliske oplevelser kan have medført dybe indsigter.

For mange mennesker vil en sådan oplevelse igangsætte en transformationsproces, der varer i dage, måske uger, måneder, år, resten af livet. 

Psykedeliske oplevelser kan vise for os, hvad der eksisterer i os, men som vi i vores normale bevidsthedstilstand har svært ved at se eller være i forbindelse med. Rige billeder og symboler kan opstå, ligesom somatiske kropslige minder fra vores fortid, somme tider fra før vi fik sprog. 


Andre psykedeliske oplevelser kan have været svære hvor man fx føler at gamle svære minder er blevet aktiveret, eller hvor man måske føler angst, forvirring eller nedtrykthed bagefter, og hvor det kan være svært at finde ud af hvordan man skal forholde sig til det. 


Min intention er at tilbyde et fortroligt, ikke-dømmende og nysgerrigt rum til at processere disse oplevelser, uanset hvad oplevelserne har bragt frem, så de kan blive en meningsfuld del af dit levede hverdagsliv.



.